Американські ферми виливають річки молока, розбивають тисячі яєць і перепахують урожай
Журналісти на прикладі американських виробників продемонстрували, як світова економіка зіткнулася в дні ковідної епідемії з надвиробництвом.

Незважаючи на величезний попит у зубожіючого населення на харчові продукти, американські фермери у Вісконсіні і Огайо скидають тисячі літрів свіжого молока в гнойові ями. Фермер з Айдахо вирив величезні рови, щоб поховати 1 мільйон фунтів (453,5 тис. кг, – Д.С.) цибулі. А в Південній Флоріді, регіоні, який забезпечує велику частину східної частини Сполучених Штатів продукцією, трактори дрібнять бобові і капустяні поля, закопуючи в ґрунт абсолютно стиглі овочі.
Про це в суботньому матеріалі пише NYT.
Із-за закриття ресторанів, готелів і шкіл у деяких фермерів не залишилося покупців більш ніж на половину урожаю. І навіть попри те, що багато американців, сидячи удома, стали більше споживати, цього недостатньо, щоб покрити надлишки надвиробництва. У фермерів є урожай швидкопсувних продуктів, які вони поставляли оптом в школи і університети, тепер же попит на їх продукцію фактично обнулився.
Кількість відходів коливається. За оцінками найбільшого в країні молочного кооперативу “Молочні фермери Америки”, фермери щодня скидають до 3,7 мільйонів галонів (близько 14 000 000 літрів, – Д.С.) молока. Один переробник курки розбиває 750 000 неочищених яєць кожного тижня.
Багато фермерів пожертвували частину надлишку на продовольчі банки і програми “Живлення на колесах”, які були переобтяжені попитом. Але швидкопсувних продуктів так багато, що їм не можуть знайти застосування благодійні організації з обмеженою кількістю холодильників і добровольців.
Фермери не можуть знайти коштів на збір і переробку нікому непотрібного урожаю, оскільки це приведе до додаткових витрат.
При цьому, знищуючи цибулі і бобові, фермери тут же знову засівають поля сподіваючись на те, що наступний урожай дозріє вже після завершення епідемії.